Pripreme za malu maturu

Pripreme za malu maturu  uživo u gimnaziji Sveti Sava počinju u nedelju 5. decembra, u IX gimnaziji u subotu 4. decembra, a u X gimnaziji u nedelju 12. decembra  2021. godine.

Online pripreme počinju 11. i 12. decembra 2021.

Prijavljivanje je u toku, pozivamo sve zainteresovane da rezervišu svoje mesto na pripremama što pre pošto je broj mesta ograničen. Rezervaciju mesta možete izvršiti na facultas.rs/upis-i-prijava/  ili pozivom na 065 3108108

Upis na pripreme i plaćanje prve rate obaviće se nedelju dana pre početka nastave. O tačnom terminu upisa prijavljeni će biti obavešteni  putem sms-a, email-a ili pozivom na telefon.

Pripreme za školsku 2021/22 godinu

Obaveštavamo sve zainteresovane da će pripreme za malu maturu i upis u srednju školu za školsku 2021/22 početi, kao i predhodnih godina, prvog vikenda u decembru 2021 godine.

Pripreme će se odvijati subotom ili nedeljom tokom 6 meseci, sve do polovine juna 2022., sa mogućnošću izbora nastave u učionicama gimnazije ili online.

Fond časova za svaki pojedinačan predmet (srpski jezik, matematika i kombinovani) je po 48 školskih časova, a nastava se održava u obliku dvočasa. Predavači su profesori beogradskih gimnazija (Treća, Deveta, Deseta, Filološka itd.).

Nakon pozitivnog iskustva sa ONLINE nastavom prošle školske godine, koja po uspehu učenika na upisu nije zaostajala za klasičnom nastavom uživo, odlučili smo da i ove školske godine, pored nastave u učionicama, imamo u ponudi i ovaj vid nastave.

ONLINE nastava se odvija preko Zoom aplikacije koja daje mogućnost interaktivnog rada u realnom vremenu. Cena ovih časova biće nešto povoljnija u odnosu na pripreme koje se odvijaju u učionicama, a predavači će biti isti profesori koji inače drže nastavu uživo.

Detaljne informacije o rasporedu, terminima i cenama će biti dostupne tokom oktobra.

Do tada nas možete kontaktirati na email adresi pripremefacultas@gmail.com i telefonu  065 3108108.

Rešenja testova iz kombinovanog predmeta

Rešenja testova iz kombinovanog predmeta

Dragi učenici, klikom na linkove ispod dobićete rešenja testova iz pet predmeta kombinovanog testa koje smo vam nedavno podelili:

 

1. test iz fizike – rešenja   2. test iz biologije – rešenja    3. test iz hemije – rešenja   4. test iz geografije – rešenja   5. test iz istorije – rešenja

Odlaže se početak priprema za malu maturu

Posle detaljne analize situacije, došlo je do promena u organizaciji priprema za malu maturu. Nastava uživo, u učionicama, počeće 16. i 17. januara 2021., pod uslovom da epidemiološka situacija to dozvoli. Ukoliko se ni 17. januara ne steknu uslovi za pokretanje nastave uživo (ukoliko se ne poboljša epidemiološka situacija), počeće, umesto nastave uživo, onlajn nastava. Sve grupe koje krenu onlajn, ići će do kraja priprema, onlajn. Učenike koji žele da sa onlajn nastavom krenu ranije, u decembru, pozivamo da se prijave i dostave nam mejl adrese za potrebe slanja materijala, linkova i obaveštenja. Molimo učenike i roditelje za razumevanje, jer je, uprkos našoj želji da sprovedemo nastavu uživo, u ovim vanrednim okolnostima, njena realizacija neizvesna.

Pripreme za školsku 2020/21 godinu

Obaveštavamo sve zainteresovane da će pripreme za malu maturu i upis u srednju školu za školsku 2020/21 početi prvog vikenda u decembru 2020 godine.

Pripreme će se odvijati subotom ili nedeljom tokom 6 meseci, sve do polovine juna 2021., sa mogućnošću izbora nastave u učionicama gimnazije ili online.

Fond časova za svaki pojedinačan predmet (srpski jezik, matematika i kombinovani) je po 48 školskih časova, a nastava se održava u obliku dvočasa. Predavači su profesori beogradskih gimnazija (Treća, Deveta, Filološka itd.). Uslov za odvijanje nastave uživo je da epidemiološka situacija to dozvoli.

Nakon pozitivnog iskustva sa ONLINE nastavom od prošle školske godine, koja po uspehu učenika na upisu nije zaostajala za klasičnom nastavom uživo, odlučili smo da od ove školske godine, pored nastave u učionicama, imamo u ponudi i ovaj vid nastave.

ONLINE nastava se odvija preko Zoom aplikacije koja daje mogućnost interaktivnog rada u realnom vremenu. Cena ovih časova biće nešto povoljnija u odnosu na pripreme koje se odvijaju u učionicama, a predavači će biti isti profesori koji inače drže nastavu uživo.

Detaljne informacije o rasporedu, terminima i cenama će biti dostupne od 26. oktobra na 011 3415377.

Do tada nas možete kontaktirati na email adresi pripremefacultas@gmail.com i telefonu  065 3108108.

Online nastava

Obaveštavamo zainteresovane učenike i roditelje da pokrećemo nastavak priprema za malu maturu online (preko interneta). Priprema i rad od kuće je potreba današnjeg vremena tako da: Nastava će se održavati preko Zoom aplikacije u video konferencijskoj vezi u realnom vremenu. Plaćanje će se vršiti po novim, nešto nižim cenama.

Molimo one koji žele da se priključe da nas kontaktiraju putem poziva na 011/3415377 od 12do 19 časova ili slanjem emaila na pripremefacultas@gmail.com